Marius van der Sandt (1985-2006)

Angie1Als moeder heb ik Marius altijd gesteund. Ik zag hoe hij elk jaar serieuzer te werk ging. In het begin deden we veel samen: we hebben prachtige tochten gemaakt door de natuurparken van de Verenigde Staten en we bezochten  de galeries van Frans Lanting, Galen Rowell en Thomas Mangelsen. Maar al gauw wilde hij alleen op pad waarbij hij zich vooral op Amerika richtte. Marius werd sterk geïnspireerd door de leerboeken van John Shaw, de artikelen in Outdoor Photographer en de cursussen van Frans Lanting. Al die jaren was ik klankbord voor zijn plannen. De natuurfotografie was voor ons dagelijks onderwerp van gesprek. Op deze wijze heb ik zijn fotografische ontwikkeling intens meegemaakt. Daardoor weet ik hoe belangrijk het is voor jonge beginnende fotografen om steun en stimulans te krijgen. De Marius van der Sandt Stichting, opgericht ter nagedachtenis aan Marius, richt zich dan ook op jonge talentvolle fotografen. Met deze website wil de stichting haar boodschap uitdragen.

Twee ambassadeurs van het Wereld Natuur Fonds, Frans Lanting en André Kuipers, geven met hun foto’s  een persoonlijke impressie van de natuur en het leven op aarde. Het is een unieke ervaring om onze planeet, zoals Frans Lanting die in beeld gebracht heeft, ook vanuit het ruimtelijk perspectief van André Kuipers te zien. Zoals zij zelf al aangeven kennen hun foto’s sterke gelijkenis en maken ze heftige emoties los.

Zijn website "www.photomarius.com" is niet meer in de lucht, maar heeft een plek gekregen binnen deze website. Klik hier om naar de website van Marius te gaan en bekijk zijn portfolio en galleries.